stena line samarbetar med mercy ships

Vi vill göra skillnad.

Genom Mercy Ships har vi hittat en samarbetspartner som är engagerade i att hjälpa de som mest behöver det, och som liksom vi ser fördelarna och flexibiliteten med att ha hav och fartyg som sin arbetsplats.

 

Målsättningen med vårt samarbete är att höja medvetenheten om organisationen, samt öka intresset för volontärarbete och donationer såväl inom Stena Line som bland våra resenärer och partners.


“Det här är en livsförändrande upplevelse”

I januari fick vår vd Niclas Mårtensson tillfälle att besöka Mercy Ships sjukhusfartyg Africa Mercy, då dockat i Benin - ett av världens fattigaste länder. "Det tog inte lång tid för mig att inse att Mercy Ships arbete är ett livsavgörande bidrag", berättar han.

 

 

Läs mer i vår blogg »

Man i maskinrum
Johnny – vår första volontär

Vårt samarbete med Mercy Ships handlar inte bara om att delta i välgörenhet, utan också om att dela med sig av den kunskap och kompetens vi besitter.

 

Därför har vi tillsammans med Mercy Ships skapat vårt egna volontärprogram. I sommar beger sig två av våra anställda söderut för att volontärarbeta. Slutdestinationen är Guinea på Afrikas västkust.

 

Först ut var Johnny Joensuu, 34, från Norrköping som till vardags arbetar som tredje ingenjör på Stena Saga.

 Man får bara en sådan här chans i livet. Det är lika bra att ta den, säger Johnny som var iväg i tre månader. 

 

Kvinna med fartyg i bakgrunden
MARIA – VÅR ANDRA VOLONTÄR

Maria Ekstrand, 47, är försteman i restaurangen ombord på Stena Jutlandica och kommer att arbeta i Africa Mercys mäss i drygt tre månader. Eftersom Maria är en sann globetrotter och gillar utmaningar blev hon omedelbart intresserad när hon hörde om volontärprogrammet.

 

– Jag behövde något nytt eftersom 2017 var ett tufft år på många sätt ... Jag kände att jag behövde se något annat för att få ett perspektiv på saker och uppskatta hur bra jag har det.

 

Hon ser mest fram emot att komma och besöka Guinea och ta del av deras kultur.

 

– Jag är väldigt nyfiken på kulturen och förhoppningsvis får jag chansen att gå i land de dagar jag inte arbetar ombord, säger Maria.