stena line samarbetar med mercy ships

Vi vill göra skillnad.

Genom Mercy Ships har vi hittat en samarbetspartner som är engagerade i att hjälpa de som mest behöver det, och som liksom vi ser fördelarna och flexibiliteten med att ha hav och fartyg som sin arbetsplats.

 

Målsättningen med vårt samarbete är att höja medvetenheten om organisationen, samt öka intresset för volontärarbete och donationer såväl inom Stena Line som bland våra resenärer och partners.


“Det här är en livsförändrande upplevelse”

 

I januari fick vår vd Niclas Mårtensson tillfälle att besöka Mercy Ships sjukhusfartyg Africa Mercy, då dockat i Benin - ett av världens fattigaste länder. "Det tog inte lång tid för mig att inse att Mercy Ships arbete är ett livsavgörande bidrag", berättar han.

 

 

Läs mer i vår blogg »

Man i maskinrum
Johnny – vår första volontär

Vårt samarbete med Mercy Ships handlar inte bara om att delta i välgörenhet, utan också om att dela med sig av den kunskap och kompetens vi besitter.
Därför har vi tillsammans med Mercy Ships skapat vårt egna volontärprogram. I sommar beger sig två av våra anställda söderut för att volontärarbeta. Slutdestinationen är Guinea på Afrikas västkust.
Först ut är Johnny Joensuu, 34, från Norrköping som till vardags arbetar som tredje ingenjör på Stena Saga.

 Man får bara en sådan här chans i livet. Det är lika bra att ta den, säger Johnny som kommer att vara iväg i tre månader.